Bliv
medlem

MEDLEMSKAB
eventsoverview1098

NDCC ANBEFALER: Foredrag: Petter Stordalen (NO) om den nordiske drøm - ikke den amerikanske

Foredrag: Petter Stordalen (NO) om den nordiske drøm - ikke den amerikanske Petter Stordalen er en af nordens mest succesrige entreprenører og public speakers – og nu også forfatter! Mød ham i samtale om at skabe og lede - også når modgang rammer. Stordalen er forfatter til bestselleren Endelig mandag, i juni udkommer Apollometoden på dansk, og nu gæster Stordalen Dronningesalen til en samtale om skabe, at lede (også i modgang), og om, hvorfor den nordiske model gør det meget lettere at få kommerciel succes i Norden end andre steder i verden.

Dato:
03. oktober 2022 kl. 19:00 - 20:30
Sted:
Det Kongelige Bibliotek

Fra jordbærsælger til milliardær

Stordalen skriver om at stå i spidsen for store projekter, investeringer og drømme på skuldrene af de nordiske velfærdsstater.
Historien om den driftige leder, erhvervsmand og milliardær starter med fortællingen om den 12-årige Petter Stordalen, der kåres som Norges bedste jordbærsælger. Om titlen er officiel eller uofficiel er for så vidt uvedkommende, for den vidner uanset om en person, der har været drevet at lysten til at skabe gode forretninger fra barnsben. Jordbærsælgeren voksede op og gik i 1996 ind i hotelbranchen, og i dag er Petter Stordalen ejer og administrerende direktør i investeringsselskabet Strawberry Group med investeringer i hele Norden.

Den nordiske drøm! Ikke den amerikanske drøm

Modsat mange andre store forretningsmænd, insisterer Petter Stordalen på, at de nordiske velfærdsstater er de bedste rammer for gode og sunde virksomheder og store formuer. “Min generations milliardærer har simpelthen høstet frugten fra de frø, der blev sået, da man begyndte at opbygge velfærdsstaten efter krigen,” skriver Stordalen i Endelig mandag.

I følge Peter Stordalen burde “den amerikanske drøm” omdøbes til “den nordiske drøm”. En stærk stat med gratis uddannelse, høje lønninger og stor social mobilitet gør det muligt at skabe og drage nytte af den store talentmasse i befolkningen. Velfærdsstaten giver os tryghed. Men den giver også personlig frihed. Han mener derfor, at det er et stort paradoks, når andre liberalt tænkende kolleger opfatter staten som begrænsende: “Skatten er en investering i lige muligheder for alle. Den dyre arbejdskraft tvinger entreprenører til at nytænke og være innovative. Vi ser det bare ikke. Fordi det er den luft, vi trækker vejret i."

Petter Stordalen

Petter Stordalen er en af Nordens mest succesrige forretningsmænd. I Danmark er han mest kendt som ejer af hotelkæden Nordic Choice Hotels. I 2019 kom han for alvor ind i danskernes bevidsthed, da han sammen med to kapitalfonde købte rejsebureauet Spies. Derudover står han bag det store hotelprojekt, Villa Copenhagen, i det nedlagte hovedpostkontor i København, som åbnede i 2020 under corona-krisen. Petter Stordalen har i bøgerne Endelig Mandag (2020) og Apollometoden (2022) delt ud af strategierne og levereglerne bag hans store succes.

For yderligere info og billetsalg: Petter Stordalen (NO) om den nordiske drøm - ikke den amerikanske | kb.dk