arrangementeroversigt0

NDCC anbefaler: "Noget om Helte": Peder Frederik Jensen om Kjell Askildsens "Hundene i Thessaloniki"

”Der findes alt for mange ord i omløb i verden, den, der siger for meget, har ikke sine ord i behold” -Kjell Askildsen

Dato:
25. november 2021 kl. 17:00 - 18:00
Sted:
Københavns Hovedbibliotek

OM ARRANGEMENTET:

Den 23. september i år døde den prisvindende norske forfatter Kjell Askildsen en uge før, han ville være fyldt 92 år. Askildsen debuterede i 1953 med novellesamlingen ”Heretter følger jeg deg helt hjem” og efterlader sig et imponerende forfatterskab bestående af såvel noveller og romaner, der har sat sig dybe spor hos en lang række andre forfattere – her blandt andet den danske forfatter Peder Frederik Jensen.

Kjell Askildsen er gennem tiden blevet kaldt meget - bl.a. minimalismens nestor og novellens nordiske mester – og det er netop novellesamlingen ”Hundene i Thessaloniki” fra 1996, som Peder Frederik Jensen har valgt at stille skarpt på torsdag d. 25. november til arrangementet ’Noget om Helte’.

’Noget om helte’ er en fast arrangementsrække på Københavns Hovedbibliotek, hvor forfattere fortæller om andre forfatteres værker, som betyder noget særligt.


OM FORFATTEREN:

Peder Frederik Jensen, f. 1978, debuterede i 2007 med romanen ’Her står du’ og har siden udgivet såvel romaner, kortprosa og lyrik ofte med et eksistentielt omdrejningspunkt. Senest udkom romanen 'Det Danmark du kender’, som er en fortælling om den lollandske del af Underdanmark. Peder Frederik Jensen har tidligere modtaget Otto Gelsted-prisen (2016) og var nomineret til Politikens Litteraturpris for romanen ’Vold’ (2016).

GRATIS ADGANG, Arrangementet, foregår i ’Salonen’.


For flere detaljer om arrangementet: KLIK HER


Bliv
medlem