Kommende arrangementer

Hos NDCC kan du være du være med til både faglige arrangementer med samfundsrelevante foredrag og rene sociale sammenkomster. Med andre ord, mange gode fora hvor du kan dyrke dit norsk-danske netværk. Se en oversigt over kommende arrangementer her:

Førjulskomsammen 2019 - Aflyst

Kære NDCC’er

 

Vi havde desværre ret... December er en travl tid – så travl, at kun ganske få har meldt sig til vores førjulkomsammen i DGI-Byen den 4. december. Derfor ser vi os nødt til at aflyse arrangementet. Men fortvivl ikke; vi ses igen allerede i starten af det nye år når ambassadør Aud Kolberg inviterer til Nytårskur den 22. januar.

 

Med venlige førjulhilsener

Bestyrelsen 

Nytårskur - 22. januar 2020

Igen i år holder vi nytårskur hos den norske ambassadør.

Mere information kommer

Tidligere arrangementer

Her er nogle af vore tidligere arrangementer:

Fagligt arrangement: Bæredygtighed - 13. november 2019

De fleste har nok hørt om FN’s Sustainable Development Goals – eller Verdensmålene, som de også kaldes. De tordner frem med fuld kraft i disse år, både politisk og i erhvervslivet. Men hvorfor er det nu lige, at de 17 mål er så vigtige – og hvorfor lige 2030...? Og hvordan kan virksomheder rent faktisk mærke, at det gør en forskel for dem at arbejde med målene?

Vi fik høre tre skarpe vinkler på dette spændende tema. Med udgangspunkt i en fremtidsforskers helikopterperspektiv og rådende megatrends dykkede vi ned i konkrete eksempler fra to af NDCCs medlemmer, Equinor og DFDS. 

Oplægsholdere:

Dagny Nome, Factlines
Daria Krivonos, CEO Institut for Fremtidsforskning
Charlotte Balslev, CFO Equinor Refining Denmark
* Sofie Hebeltoft, Head of CSR, DFDS

Hvor: DFDS
Hvornår: 13.november 2019

Se billeder fra arrangementet på vores Facebookside

Fagligt arrangement: Fødevareinnovation, 17. september 2019

Der har aldrig været større fokus på fødevareinnovation end i disse dage. Dels fordi konkurrencen er hårdere end nogensinde, men også fordi vores fokus på sundhed, klima og bæredygtighed får os til at ændre vores adfærd og vore præferencer – også i forhold til hvad vi indtager af mad og drikke.

Derfor inviterede vi til et medlemsarrangement, hvor vi fik indsigt i lidt af den forskning som foregår på området, og i særdeleshed om projektet ”Novelty Food” som fokuserer på fremtidens fødevarer.

Tre forskere fra DTU med hvert deres forskningsfelt deledeud af deres viden – akkompagneret med smagsprøver. 

* Seniorforsker Claus Heiner Bang-Berthelsen - Fermentering og spildstrømme
* Forsker Susan Løvstad Holdt – Tang; et gastronomisk multitalent
* Timothy John Hobley – Fremtidens bæredygtige bryggeri 

Hvor: NJORD Advokatpartnerselskab
Hvornår: 17. september 2019

Se billeder fra arrangementet på vores facebooksider

Sommer-kom-sammen 2019: Kapsejlads på Øresund 18. juni

Årets sommer-komsammen bæd på et par sjove timer på vandet i bestræbelserne
på at få bådene af typen Match Racer DS 37 til at sejle optimalt. En spændende og
udfordrende opgave for et hold, hvor faktorer som teamets sammensætning, evnen
til at kommunikere og samarbejde, vejr, vind og strømforhold – og meget andet –
spiller ind; alt i alt en anderledes og lærerig oplevelse. 


Efter sejladsen – og efter præmieoverrækkelse på behørig manér – var der foredrag
om Kongelig Dansk Yachtklubs godt 150-årige historie v/Lars Ive, samt lidt godt
at spise og drikke i Restaurant Sejlklubberne

Hvor: Kongelig Dansk Yachtklub, Skovshoved Havn
Hvornår: 18. juni 2019

Fagligt arrangement: Jagten på det skandinaviske ledelses-DNA, 4. juni

Sammen med Norges Ambassade, BI’s og Stockholm School of Economics’alumner i København, arrangerede vi en halvdags konference om ledelse på skandinavisk. Hvad er det som kendetegner ledelse i vores del af verden, og som inspirerer virksomhedsledere i resten af verden? Vi fokuserede på tre begreber; Responsible, Responsive og Rewarding. Oplægsholderne var tre af Skandinaviens førende eksperter på de tre tilgange til ledelse, suppleret af tre praktikere blandt NDCC’s egne medlemmer; Dagny Nome fra Factlines, Ulla Sommerfelt fra EGGS Design og Michael Skou fra REMA1000.

Hvor: KLP Ejendomme i Ørestaden
Hvornår: 4. juni 2019 kl 13.00 til 17.30

Se oplægholdernes præsentationer her:

- Professor Atle Midttun,  Department of Law and Governance, BI - The Competitive Advantage of Collaboration

- Executive director Dagny Nome, Factlines Denmark - From global goals to business as usual – how to foster sustainability in SMEs

- CEO for SSE Executive Education and Associate Professor Anders Richtnér, SSE - Myths of innovation – The fallacies that cause delays, undermine intentions, and raise frustrations

- CEO Ulla Sommerfeldt, EGGS Design - Building the world’s best workplace for creative people

- Professor emeritus Henrik Holt Larsen, Institute for Organization, CBS - Scandinavian HRM – a gateway to success or an endangered species

- HR Director Michael Skou, REMA 1000 Denmark - Success in Retail is all about trust and people!

For erhvervsmedlemmer: Brexit's consequences, 10. april

I samarbejde med DNB: miniseminar for erhvervsmedlemmer.

Keynote speakers:

* Storbritanniens ambassadør til Danmark: H.E. Dominic Schroeder
* Politikens tidligere chefredaktør: Bo Lidegaard
* Seniorrådgiver i Dansk Industri: Ulla Lyk-Jensen 

Hvor: Norges ambassadørs residens, Valeursvej 6, 2900 Hellerup
Hvornår: 10. april 2019 

Se billeder fra arrangementet på vores facebookside

Generalforsamling, 20. marts 2019

Generalforsamlingen fandt sted i UNOPS’ globale hovedkvarter i Nordhavnen. UNOPS’ mission er at hjælpe mennesker i nød ved at gøre det muligt for FN, regeringer og andre partnere at lede projekter, infrastruktur og indkøb på en bæredygtig og effektiv måde. Samtidig står UNOPS’ afdeling i Danmark for en stor del af FN’s indkøb af varer til brug i hjælpeaktioner verden over, og med en kapacitet på op til 37.000 paller er det verdens største humanitære varehus.

Inden den formelle del af generalforsamlingen fortalte UNOP’s generalsekretær og CEO, Grete Faremo, om organisationens arbejde og samarbejde med omverdenen. 

Hvor: UNOPS, FN-Byen, Marmorvej 51, 2100 København 
Hvornår: 20. marts 2019

Se billeder fra generalforsamlingen på vores facebookside

Nytårskur 2019

Ambassadør Aud Kolberg inviterede til den traditionsrige nytårskur.

Hvor: Valerusvej 6, 2900 Hellerup
Hvornår: 10. januar 2019

Se billeder fra nytårskuren på vores Facebookside

Førjulkomsammen, 4. december 2018

Årets jule-begivenhed fandt sted i Nyhavn. Vi startede aftenen med en rundvisning i det gamle Nyhavn med gode historier om både tidligere restaurationer
og havnens udvikling fra skummelt og hærget ”red light district” til en af Københavns mest mondæne adresser og vigtigste turistattraktioner, og selve indbegrebet af København som destination for mange, både tilrejsende og lokale.

Omviser var Allan Mylius Thomsen.

Efter omvisningen blev det nydt en tre-retters menu på HYTTEFADET – en af Nyhavns mange beværtninger som oser af god, gammeldags krostemning.

Se billeder fra arrangementet på vores Facebookside

Fagligt arrangement: BLOX, 1. november 2018

En af Københavns nyeste seværdigheder og et markant indslag i byens arkitektoniske landskab er BLOX - hele Danmarks verden for arkitektur, design og gode ideer. Det er et af Københavns helt store udviklingsprojekter og en ny destination i byen. Tegnet af den internationalt anerkendte tegnestue OMA. BLOX åbnede i maj 2018 med ambitionen om at blive en magnet for byliv og et nyt kulturelt centrum, der skaber liv og binder by og havn sammen. Bygningen danner rammen om blandt andet Dansk Arkitektur Centers udstillinger og BLOXHUB – et tværfagligt innovationsmiljø for bæredygtig udvikling.


Arrangementet fokuserede på selve huset og på dets største beboer, DAC - Dansk Arkitektur Center, som inden sommer flyttede fra pakhuset i Strandgade til deres nye domicil. Aftenens vært og guide var Peter Bentzon, Chef for projektfinansiering og forretningsudvikling i DAC, og efter en omvisning og en introduktion til DAC’s arbejde og lidt til ganen, kunne vi fordybe os i udstillingen ”Ove Arup and the Philosophy of Total Design”.

 

Se billeder fra arrangmentet på vores Facebookside

Fremtidens arbejdsplads

Arbejdspladsen er under forandring. Hvordan bliver fremtidens arbejdsplads, og hvilke trends og internationale strømninger kan vi forvente kommer til Danmark? Hvad er topledelsernes fremtidige krav til outcome? Hvilke forskellige nye koncepter for co-working kommer til at præge markedet? Hvad kommer udviklingen fra Facility management til Experience management til at betyde for den måde, vi skal tænke fremtidens arbejdsplads og måder at arbejde på?

Oplægsholder
* Kaj Helstrand, direktør for Signal Danmark. 

* Inlæg fra Kaj Helstrand

Hvor: Gorrissen Federspiel, Axel Towers
Hvornår: 19. september 2018

Se billeder fra arrangementet på vores Facebookside

Sommer-kom-sammen 2018

Sommer-arrangmentet 2018 blev holdt på en af hovedstadens nye attraktioner; det kombinerede ski-og-forbrændingsanlæg COPENHILL, som ligger på Margretheholm, midt imellem Prøvestenen og Refshaleøen. COPENHILL vil give københavnerne adgang til 9.000 m2 alpinområde på taget af Amager Ressource Center. Her vil det være muligt at stå på blandt andet ski, snowboard og snowblades året rundt, med undtagelse at få dage hvor vinden er for kraftig, eller vejret for dårligt. COPENHILL er 85 meter højt, og har pister varierende fra 45 graders hældning på den sorte/røde pist på toppen til den grønne pist i slutningen med 14 graders hældning. Vi fik hele historien – både om forbrændingsanlægget og om de rekreative muligheder – inklusiv en omvisning, før vi fik en klassisk dansk buffet – stadig på COPENHILL.

Hvor: COPENHILL
Hvornår: 13. juni 2018

Se billeder fra arrangementet på vores Facebookside

 

Medlemsarrangment i samarbejde med BI Alumni og Salesforce

I samarbejde med BI Alumni og Salesforce havde vi et kig ind i fremtiden – nærmere bestemt om AI – Artificial Intelligence.

Oplægsholdere
Claus Skytte – Author, entrepreneur, lecturer on internetization, sharing economy and the new automation
Christian Fieseler, Professor BI – Norwegian Business School
Henning Treichl, Master Sales Engineer, Salesforce

Hvor: Salesforce Denmark, Strandvejen 125, 2900 Hellerup
Hvornår: 19. april 2018

Se billeder fra arrangementet på vores facebookside. 

Generalforsamling 2018

NDCC viste på årets generalforsamling, at der er bred opbakning om den udvikling som allerede er i gang, og som fortsætter i det kommende år. Efter sammenlægningen af NDCC og NPC for to år siden, er der nu en stærk oplevelse af én forening, hvilket også har medvirket til, at det sidste års arangementer både har været af højere kvalitet og nydt større opbakning fra medlemmerne end nogensinde. Progammet for 2018 er allerede mere eller mindre på plads, hvilket betyder, at bestyrelsen kan fokusere på at videreudvikle foreningens medlemsydelser, sikre tilvækst af nye medlemmer og udforske nye samarbejder og alliancer. Vi ser derfor frem til et år med yderligere vækst, medlemsarrangementer af høj kvalitet og nye partnerskaber, som i sidste ende vil gøre medlemskab af NDCC endnu mere værdifuldt, både for virksomheder og personlige medlemmer.

Oplægsholdere:
* Jesper Brænnum, historiker hos Dansk Erhverv
* Steen Bocian, chefsøkonom hos Dansk Erhverv
* Steinar Valade-Amland, forman NDCC
* Kirsten  Sochflet Jensen, regnskabsfører NDCC

Hvor: Børsbygningen, København
Hvornår: 14. marts 2018

Se billeder fra generalforsamlingen på vores facebookside.

Nytårskur 2018

Norges ambassadør Aud Kolberg inviterede NDCCs medlemmer til den tradiotionsrige nydtårsmodtagelse i residensen.

Hvor: Norges ambassadørs residens, Hellerup
Hvornår: 16. januar 2018

Se billeder fra arrangementet på vores facebook-side.

Jule-kom-sammen

Kultur & tapas. 

* Rundvisning back-stage på Det Kongelige Teater
* Tango y Vinos – og ja, der blev servered tapas og vin - men ikke tango…

Hvornår: Tirsdag den 5. december 2017

Se billeder fra arrangementet på vores facebook-side.

 

Fagligt arrangement: Iværksætteri

Et medlemsarrangement, hvor vi – ud over at blive klogere på den rolle iværksætteri betyder for Danmark og den danske økonomi, på incitamenter og barrierer for iværksætteri – også stiftet bekendtskab med to unge virksomheder med succes, men som også kunne fortælle hvad der ligger bag af udfordringer og hårdt arbejde. 

Oplægsholdere

* Norges nye ambassadør til Danmark, Aud Kolberg
* Fuldmægtig, Helene Iversen, Vækstvilkår/Nye forretningsmodeller, Erhvervsstyrelsen
* Ejer og kreativ direktør, Karina Mundt Holst, DECADENT Copenhagen
* Grundlæggere og ejere, Mark Nilsson & Anders Kjærsgaard, First’8 

Hvor: Innovasjon Norges Københavnskontor
Hvornår: Onsdag 15. november 2017

Se billeder fra arrangementet på vores facebook-side.

Fagligt arrangement: Digitalisering, store og små data

Efterårets første medlemsarrangement gav os et spændende indblik i hvor digitaliseringen bærer hen; hvad den betyder for danske virksomheder og dansk konkurrencekraft, hvilke problemstillinger vi også står overfor – så som persondata, hacking og cyber-kriminalitet og hvordan vi dæmmer op for dem, og et par eksempler på hvordan digitalisering kan være en game-changer, både i forhold til den private og den offentlige sektor. 

Oplægsholdere
* Specialkonsulent Ditte-Lene Sørensen, Data og Digital Vækst, Erhvervsstyrelsen    
* Chief Medical Officer Henrik Rindel Gudbergsen, IBM Danmark 
* Administrerende direktør Jørgen Traun, DNV GL Denmark A/S  
* Ingeniør og digitaliseringsekspert Niels Hørbye Christiansen, DNV GL Denmark A/S 

Hvor: DNV GL
Hvornår: Tirsdag 5. september 2017

 

Sommer-kom-sammen 2017

Årets sommerafslutning blev et socialt arrangement tilsat lidt spændende danmarkshistorie. Tirsdag den 20. juni drog vi en tur til Flakfortet midt i Øresund, hvor der var rundvisning på øen og det gamle fort efterfulgt af middag på Restaurant Flakfortet. 

Hvornår: Tirsdag 20. juni 2017

Fagligt arrangement: Nyheder og mediebilledet - disruption og fake news

Forårets andet medlemsarrangement blev et brag af en diskussion mellem to garvede mediepersoner - tidligere chefredaktør for Berlingske og nu Mandag Morgens chefredaktør, Lisbeth Knudsen og en ligeså erfaren nordmand; Geir Terje Ruud - tidligere digital dhefredaktør på EkstraBladet – nu Oslo Media House.

Hvor: Schæffergården, Jægersborg alle 166, Gentofte.
Hvornår: Tirsdag 9. maj 2017

Generalforsamling 2017

Foreningen afholdt sin generalforsamling mandag 27. februar.  Før selve generalforsamlingen holdt Annemarie Munk Riis fra Københavns Kommune og Marianna Lubanski fra Copenhagen Capacity to særdeles spennende og interessante innlæg om København som erhvervsby og hvad der sker i byen.

Hvor: Københavns Rådhus
Hvornår: 27. februar 2017

Referat fra generalforsamlingen

Inlæg af Annemarie Munk Riis

Inlæg af Marianne Lubanski